Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Oвчарски пай с карфиол

Oвчарски пай с карфиол

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Oвчарски пай с карфиол
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Много вкусен се получава този овчарски пай! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • за карфиоленото пюре
  • карфиол - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 30 мл
  • индийско орехче - щипка настъргано
  • за плънката
  • кайма - 300 г смесена
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • селъри - 1 стрък
  • грах - 200 г замразен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • зехтин - 1 кафяна чашка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • пармезан - 30 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кипяща подсолена вода пуснете накъсания на розички карфиол. Сварете го до омекване. Прецедете и към още топлия карфиол добавете кравето масло.

Налейте прясното мляко. Овкусете със сол, ако е необходимо, и прибавете щипка настъргано индийско орехче!

Пасирайте продуктите до гладкост.

В тиган налейте 1 кафяна чашка зехтин, прибавете наситнения лук, нарязаните на дребно моркови и селъри. Сложете дафиновия лист.

Запържете за кратко и прибавете натрошената кайма. Пържете, докато каймата смени цвета си.

Изсипете граха, прибавете доматеното пюре, щипка черен пипер и щипка наситнен магданоз, налейте 1 к.ч. топла вода.

Захлупете съда и задушете продуктите, докато останат на мазнина. В тавичка изсипете плънката.

Подравнете и отгоре разпределете карфиоленото пюре.

Посипете обилно с пармезан.

Изпечете овчарския пай с карфиол на 200°C в предварително загрята фурна до приятен загар!

Много вкусен се получава този овчарски пай! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: