Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с карфиол и картофи

Пай с карфиол и картофи

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108392
Пай с карфиол и картофи1 / 2
14/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Не се чудете, не се майте - запишете си рецептата и непременно опитайте пая - гарантирано си заслужава"

Необходими Продукти

  • карфиол - свеж, измит и нарязан
  • картофи - 3 бр.
  • извара 200 г
  • сметана - 150 г
  • яйца - 3
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - за смазване на тигана
  • кашкавал - 250 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете картофите и карфиола в тенджера с вода да заври.

След половин час, когато зеленчуците са полуготови, изцеждат се от водата и се охлаждат.

След като се охладят, прехвърлете зеленчуците в купа и разбъркайте с извара, сметана, яйца, сол, брашно.

Намажете тава или форма с масло и изсипете сместа в нея.

Поръсете настърганото сирене върху сместа.

Поставете соления пай във фурната при 170 градуса за един час или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: