Начин на приготвяне
Слагаме чесъна, целите глави в тавичка и запичаме за кратко.
Чесънът става леко кафеникав, а вътрешността му леко кремообразна.
Внимавайте да не го препечете, защото тогава ще придаде горчив вкус на картофената супа.
Нарязваме лука и моркова на малки кубчета. Запържваме ги в малко мазнина.
Добавяме картофите и разреждаме с топла вода или зеленчуков бульон. Подправяме.
Изпечения вече чесън обелваме внимателно и добавяме към апетитната чеснова супа.
След като зеленчуците се сварят, добавяме нарязания на ситно магданоз и маслото.
Разбъркваме добре супата. Пасираме я.
Поднасяме кремсупа с печен чесън с малко натрошено сирене отгоре.