Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Чеснова супа»Кремсупа с печен чесън

Кремсупа с печен чесън

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Кремсупа с печен чесън
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднeсете кремсупата с печен чесън с малко натрошено сирене отгоре. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • чесън - 2 средно големи глави
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз
  • сирене
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме чесъна, целите глави в тавичка и запичаме за кратко.

Чесънът става леко кафеникав, а вътрешността му леко кремообразна.

Внимавайте да не го препечете, защото тогава ще придаде горчив вкус на картофената супа.

Нарязваме лука и моркова на малки кубчета. Запържваме ги в малко мазнина.

Добавяме картофите и разреждаме с топла вода или зеленчуков бульон. Подправяме.

Изпечения вече чесън обелваме внимателно и добавяме към апетитната чеснова супа.

След като зеленчуците се сварят, добавяме нарязания на ситно магданоз и маслото.

Разбъркваме добре супата. Пасираме я.

Поднасяме кремсупа с печен чесън с малко натрошено сирене отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: