Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Спаначен флан

Спаначен флан

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Спаначен флан2 / 2
14/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
"Истинско кулинарно изкушение със спанак и сос бешамел, с което ще впечатлите дори най-капризните гости"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • краве масло - 30 г
  • пармезан - 30 г
  • яйца - 3 бр.
  • готварска сметана - 100 мл
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на вкус
  • чесън - щипка, на прах
  • за бешамела
  • краве масло - 20 г
  • брашно - 20 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • куркума - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака за вкусния флан почистих, измих и попарих във вряла вода. Оставих 2 мин. да поври и го изцедих добре.

Сложих го след това в блендера и добавих другите продукти, като маслото го разтопих предварително.

Бледирам добре. Изливам сместа в намаслени чашки за крем карамел и пека в зарята фурна на 200 градуса за 20 мин.

Гарнирах със сос бешамел с куркума. Слагам маслото в тенджерка, като се разтопи, прибавям куркумата и брашното, запържвам и след това добавям млякото, сол, черен пипер на вкус. Бъркам, докато се сгъсти.

Спаначеният флан е готов!

Източник: Lubka Savova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: