Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с вилица или бъркалка. Към тях прибавяме натрошеното сирене и черния пипер. Разбъркваме. Ако сместа е твърде рядка, добавяме още сирене, за да не се разтича, като я напълним в чушките.
Ако сиренето е солено, то тогава не слагаме сол в сместа.
С нея пълним чушките, а ако все пак се разтича - използваме трика с парче хляб, с който да запушим отвора на чушката. Като ги напълним, с четка ги намазняваме и овалваме в брашно.
В предварително загрят тиган с малко олио в него започваме да пържим чушките бюрек и от двете страни.
Важно уточнение е да не ползваме твърде висока температура на котлона, за да не изгорят чушките с яйца и сирене.
Може да се сервират с подходящ сос.
Зелена салата също е подходяща за аранжиране на чушки бюрек без галета.