Сарма бюрек

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сарма бюрек
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
07/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Хрупкави и лесни за приготвяне сарми бюрек - идеални както за похапване, така и за бирено мезе"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 листа точени
  • кашкавал - 1 в.ч. рендосан
  • яйца - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива с една-две щипки сол.

Листата точени кори се разделят на 8 или 10 парчета. Разпределят се по 3 парчета.

Първо, намазват се с разбито яйце, поръсват се с рендосан кашкавал и се увиват на пурички.

Пържат се баничките в загрято олио до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: