Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Пестил от джанки

Пестил от джанки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пестил от джанки1 / 2
01/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.

Необходими Продукти

  • джанки - 5 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.

Отделят се костилките, след което варенето продължава. Когато кашата започне да се втвърдява, тя се изсипва върху дъска и с помощта на дървена лъжица или лопатка се разстила на пласт, дебел около 1 пръст.

Суши се на слънце, докато се заскрежи, т. е. покрие с бели захарни кристали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: