Начин на приготвяне
За основата се смилат 220 г бисквити и се смесват с 120 г разтопено масло, сместа се разбърква добре и се разпределя по дъното на форма, като се прави ръб.
Прави се смес от 100 г крема сирене, 2 с.л захар, разбърква се добре и се добавят 150 г подсладено кондензирано мляко, отново се разбърква добре.
Прибавя се 200 г заквасена сметана, разбърква се и се добавят 3 яйца едно по едно, 20 г кокосови стърготини, 1/4 ч.л. лимонова есенция и 1/2 ч.л. ванилия.
Сместа се разпределя върху бисквитите и се пече на 170 °C за 30-35 минути, охлажда се много добре, аз я оставям една нощ.
Последният слой на тази свежа бисквитена торта е лек крем от 200 мл разбита сметана и 200 г заквасена сметана с кората и сока от 1/2 лайм.
Торта любовта на кокос и лайм се украсява по желание и престоява 2-3 часа преди сервиране.
Източник: Marieta Mineva - Кулинарна мрежа