Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Чили боб по мексикански

Чили боб по мексикански

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Чили боб по мексикански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С богат вкус и букет от аромати, който впечатлява от първата среща - перфектен чили боб"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, на ситно, нарязана
  • зехтин - 1 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л., на прах
  • кимион - 1/2 ч.л., смлян
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка, леко намачкана
  • домати - 1 ч.ч. (250 г), от консерва
  • лимони - 1 бр., половината на сок
  • боб - 425 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина на умерена температура. Добавя се чилито, кимионът, солта и пиперът. Бърка се 1 мин., докато подправките отделят аромата си.

Добавя се чесънът, доматите и лимоновият сок и се оставя да къкри на тих огън около 3 мин., като се разбърква от време на време.

Добавя се бобът, похлупва се и се държи на огъня около 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: