Чили боб

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Чили боб
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"За всеки, който не се страхува от лютото и си го хапва най-спокойно - чили боб"

Необходими Продукти

  • олио - 4 с.л.
  • люти чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • оцет - 2 с.л. винен
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 200 мл пилешки
  • домати - 200 г обелени и нарязани на кубчета (от консерва)
  • чили - 2 ч.л. на прах
  • червен боб - 2 консерви (по 400 г всяка)
  • ориз - 200 г
  • чедър - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в касерола на умерена температура на котлона половината олио. Добавете ориза и бъркайте, докато стане стъклен.

Сипете около 600 мл вода и оставете ориза да се свари до готовност.

Нарежете лука, лютите чушки и чесъна на дребно.

Загрейте останалото олио в дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Добавете нарязаните лук, люти чушки, чесъна и оцета и разбъркайте.

Оставете да се готвят до омекване или около 5 мин. Добавете доматите и чилито на прах и гответе още около 5 мин.

Добавете бульона и отцедения предварително боб. Намалете котлона и оставете ястието да ври, докато се посгъсти или около 25 мин.

Настържете чедъра. Сипете в купички на дъното сварен ориз, отгоре сипете от чилито и накрая поръсете с настърган чедър и поднесете чили боба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: