Начин на приготвяне
Загрейте в касерола на умерена температура на котлона половината олио. Добавете ориза и бъркайте, докато стане стъклен.
Сипете около 600 мл вода и оставете ориза да се свари до готовност.
Нарежете лука, лютите чушки и чесъна на дребно.
Загрейте останалото олио в дълбок тиган на котлона на умерена температура.
Добавете нарязаните лук, люти чушки, чесъна и оцета и разбъркайте.
Оставете да се готвят до омекване или около 5 мин. Добавете доматите и чилито на прах и гответе още около 5 мин.
Добавете бульона и отцедения предварително боб. Намалете котлона и оставете ястието да ври, докато се посгъсти или около 25 мин.
Настържете чедъра. Сипете в купички на дъното сварен ориз, отгоре сипете от чилито и накрая поръсете с настърган чедър и поднесете чили боба.