Начин на приготвяне
В касерола слагаме 1 ч.ч. ориз Басмати (смесен от бели и кафяви зърна).
Добавяме 2 ч.ч. вода, сол и черен пипер. Варим на бавен огън до готовност на ориза. Ако е необходимо, добавяме вода.
Измиваме 3 тиквички. Не ги белим. Разрязваме на половина по дължина и с малка лъжичка издълбаваме семките.
Подреждаме ги в тава с хартия за печене, поръсваме със сол, покриваме с алуминиево фолио и печем на 170 °C за 20-25 минути. След това ги нарязваме на малки кубчета.
В тиган загряваме 2 с.л. зехтин. Запържваме ситно нарязана 1 глава червен лук. Добавяме 2 червени чушки нарязани на малки парченца и 1 червено люто чушле, нарязано на ситно. Готвим 3-4 минути. Махаме от котлона и поставяме в чиния.
В същия тиган слагаме 2 с.л доматено пюре. Овкусяваме със сол и кимион. Добавяме 200 г царевица от консерва и ситно нарязан магданоз. Готвим 4-5 минути, като бъркаме периодично.
В блендер слагаме 2 бр. авокадо, 2 скилидки чесън, пресен кориандър, сол и прясно изцеден сок от лайм. Смиламе до получаване на гладка смес.
За червената дантела:
В малка купичка слагаме 55 мл вода, 60 мл олио, 10 г царевично нишесте и щипка сол. Разбъркваме хубаво и добавяме 2-3 капки червена сладкарска боя. Разбъркваме отново. В напълно сух загрят тиган с лъжица слагаме от течността и изпичаме до изпаряване на водата.
Сервираме в чиния, като, първо, поставяме дантела. Отгоре слагаме ринг и поставяме ориз, царевица, тиквички, чушки.
Поставяме парче от дантелата от пасираното авокадо, резенчета от люто червено чушле и поръсваме с кълнове.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа