Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз по мексикански

Ориз по мексикански

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Ориз по мексикански
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
31/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Супер рецепта за ориз по мексикански"

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • царевично олио - 6 с.л.
  • чушки - по 1 бр. червена, зелена и жълта
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеленчуци - 2 ч.ч. микс (морков, грах, царевица и зелн боб)
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чили на люспи
  • кимион
  • риган - 1 ч.л.
  • праз - 1 стрък
  • кориандър - или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеният лук се почиства, нарязва на дребно и слага в дълбок тиган да се запържи.

Като поомекне се добавят счуканите скилидки чесън, а малко след тованарязаните на кубчета червена, зелена и жълта чушка.

Зеленчуците се разбъркват на няколко пъти, след което се добавя измитият ориз.

Щом набъбне оризът се прибавя зеленчуковият микс. Ястието се готви 4-5 минути и към него се добавя доматеното пюре, червеният пипер, чилито и останалите подправки.

В тигана се наливат три чаени чаши вода и сол на вкус.

Щом оризът по мексикански заври, се прибавя празът на шайби, температурата на котлона се намалява, слага се капак и се оставя да къкри за около 20 минути, като периодично се разбърква.

Готовият ориз на тиган се сервира поръсен с нарязан на дребно кориандър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: