Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се и се слагат във вода да се сварят. Измийте сливите и премахнете костилките.
Докато картофите се варят, налейте вода в друг съд и добавете галетата, захарта и канелата. Разбъркайте, докато заври, след което свалете от котлона.
Когато картофите се сварят, свалете от котлона, изсипете горещата и добавете студена вода. Оставете за 10 минути, след което излейте водата, добавете маргарина и пасирайте добре.
Изсипете брашното и яйцата и омесете тесто за кнедли.
Откъсвайте парче по парче тесто, издълбайте средата, вмъкнете сливата и след това увийте на топка.
Когато тестото и сливите се изразходват, сипете вода и сол в тенджерата и оставете да заври.
Потопете домашните кнедли във вода и ги варете, докато изплуват на повърхността.
Оваляйте ги в галета, захар и канела от всички страни, охладете ги и сервирайте.
Приятно!