Грах с телешко месо
Grašak sa junetinom

Грах с телешко месо

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
9444k32k
Грах с телешко месо
Снимка: Korisnik#308162
1 / 3
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Няма грешка с класиката - грах като от кухнята на баба!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на кубчета. Колкото по-малки са те, толкова по-бързо ще се свари месото. Загрейте олиото в подходяща тенджера и добавете телешкото месо и ситно нарязаната целина. Запържете за няколко минути, докато месото побелее от всички страни.

Налейте вода, добавете половиния лук и варете за около 30 минути.

Добавете граха, нарязаните моркови, два нарязани на кубчета картофа, сухата подправка, малко черен пипер и 5-6 зърна кимион.

Варете телешката яхния, докато грахът и картофите омекнат.

Когато се свари, добавете запръжката към телешкото с грах, направена с малко олио, една чаена лъжичка брашно и половин чаена лъжичка бахар. Варете още няколко минути.

Приятен апетит с граха с телешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: