Начин на приготвяне
Нарежете лука и настържете морковите, да се задушат.
Когато зеленчуците омекнат, добавете телешката кайма, черния пипер и солта и оставете да къкри на среден огън за 10 минути.
Добавете доматената пюре към месото и варете, докато доматената вода се изпари. Оставете сместа да се охлади и през това време направете Бешамел.
Поставете маслото в тенджерата и го разтопете на изключително слаб огън, когато се разтопи, добавете 1 супена лъжица брашно с непрекъснато бъркане.
Леко добавете мляко към всичко и когато млякото се сгъсти малко, добавете моцарелата. Разбъркайте още 5 минути, свалете от котлона, добавете сол и черен пипер.
Изсипете половината от доматения сос върху огнеупорната чиния и подредете вече пълните със сместа канелони.
Залейте всичко със сос Бешамел и накрая останалата част от доматения сос.
Печете канелоните с телешко месо във фурната на 200 °C за 40 минути.