Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с телешко месо

Канелони с телешко месо

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Канелони с телешко месо
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Ако говорим за чужда кухня, италианската е сред фаворитите в менюто ни"

Необходими Продукти

  • канелони - 250 г
  • телешко месо - 600 г, смляно
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 400 г
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • моцарела - 200 г
  • масло - 40 г
  • доматен сос - 150 g
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и настържете морковите, да се задушат.

Когато зеленчуците омекнат, добавете телешката кайма, черния пипер и солта и оставете да къкри на среден огън за 10 минути.

Добавете доматената пюре към месото и варете, докато доматената вода се изпари. Оставете сместа да се охлади и през това време направете Бешамел.

Поставете маслото в тенджерата и го разтопете на изключително слаб огън, когато се разтопи, добавете 1 супена лъжица брашно с непрекъснато бъркане.

Леко добавете мляко към всичко и когато млякото се сгъсти малко, добавете моцарелата. Разбъркайте още 5 минути, свалете от котлона, добавете сол и черен пипер.

Изсипете половината от доматения сос върху огнеупорната чиния и подредете вече пълните със сместа канелони.

Залейте всичко със сос Бешамел и накрая останалата част от доматения сос.

Печете канелоните с телешко месо във фурната на 200 °C за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: