Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Кето лазаня с тиквички

Кето лазаня с тиквички

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485202
Кето лазаня с тиквички2 / 2
19/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудна кето лазаня с тиквички, след която ще искате всеки ден да си я приготвяте"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. средни
  • телешка кайма - 450 г
  • домати - 1 бр. (400 г) консерва смлени
  • лук - 1 голяма глава, ситно нарязана
  • моцарела - 1 1/2 ч.ч. настъргано сирене
  • пармезан - 1/2 ч.ч. ситно настърган
  • риган - 1 с.л. сушен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л. смлян лют по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата на средно силен огън, докато покафенее и отделената вода се изпари.

За доматения сос слагаме лука в тигана от каймата и готвим на средно силен огън, докато омекне и стане прозрачен, като разбърквате от време на време.

Намаляваме на средна температура и добавяме доматите. Оставяме да къкри, докато сосът стане гъст, като разбърквате често, около 10 минути. Добавяме ригана, солта и лютия пипер, разбъркваме около 1 минута и махаме от котлона.

Отрязваме двата края на всяка тиквичка и ги нарязваме на ленти по дължина.

В тавичка с размери 20×20 см подреждаме една трета от тиквичките, като леко ги припокриваме една с друга. Равномерно разпределяме половината от месния сос върху тиквички.

Слагаме 1/2 чаша от моцарелата върху соса. Повтаряме с друг слой тиквички, слой месен сос и слой моцарела. Отгоре слагаме останалите резени тиквички.

Добавяме още 1/2 чаша моцарела и 1/2 чаша пармезан върху тиквичките.

Печем лазанята с тиквички непокрита в предварително загрята на 180 °C фурна, докато стане златистокафява отгоре - около 45 минути.

Охлаждаме за 15 минути и сервираме кето лазаня с тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: