Начин на приготвяне
Тази зеленчукова лазаня е идеална за обяд или вечеря! Това ястие е здравословно и диетично, с ниско съдържание на въглехидрати и дори кето. Много вкусно ястие ви предлагам да си приготвите.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Нарежете тиквичките на половинки, после на филийки по дължина (това, ако нямате резачка за целта). Нарежете тиквичките по дължина, за да получите 18 бр. ленти, с дебелина около 6-7 мл. всяка.
Гриловайте или запечете във фурна тиквичките за 10-15мин. Охладете и подсушете с хартиени кърпи излишната влага от грилованите или печени тиквички.
В средна по големина купа разбийте яйцето, след което смесете заедно с нарязания спанак, бялото сирене, гаудата, сирене пармезан (пекорино), босилек, чесън, сол и черен пипер.
Разпределете сместа (около 1 1/2 супени лъжици ) равномерно върху всяка лентичка от тиквичка, разпределяйки върху цялата дължина.
Навите лентичките от тиквички на руло.
Разстелете от доматеня сос на дъното на две керамични тавички с размери 12х18 см.
Подредете ролцата от тиквички върху доматения сос.
Отгоре поръсете нарязано сирене моцарела и пармезан. Печете във фурната за 25-30 минути.
Добър апетит с моята здравословна и диетична рецепта!
Кето лазанята с тиквички, спанак и сирена е много вкусна.