Начин на приготвяне
За блата:
Измивате и нарязвате тиквичките на еднакво дебели шайби. Посолете ги и ги наредете върху застлана голяма плитка тава.
Разбийте яйцата заедно с малко сол, черен пипер и ако желаете - индийско орехче. Залейте тиквичките, така че да бъдат добре покрити.
Печете блата от тиквички на загрята на 180°C фурна за 15 мин до получаване на златист загар.
Извадете и настържете върху него кашкавал (може и чедър).
За плънката:
Запържете каймата заедно с лука, чесъна и черен пипер, докато стане на трохи. Добавете доматения концентрат и след като добре се смесят, свалете от огъня.
Оставете малко да се охлади плънката и я разпределете равномерно върху блата от тиквички. След това започнете да навивате соленото руло, като внимателно отделяте хартията за печене.
Печете кето руло от тиквички с кайма на 180°C за 15 мин.
По желание можете да го поръсите с настърган кашкавал.