Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Кето руло от тиквички с кайма

Кето руло от тиквички с кайма

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Кето руло от тиквички с кайма
Снимка: Моника Манчева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Руло от тиквички с кайма - просто чудничко се получава, особено когато рецептата се изпълни точно"

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиквички - 1 бр. голяма или 2 бр. малки
  • яйца - 8 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - по желание
  • За плънката
  • кайма - около 500 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • доматен концентрат - 2 с.л. (пюре или лютеница без захар)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Измивате и нарязвате тиквичките на еднакво дебели шайби. Посолете ги и ги наредете върху застлана голяма плитка тава.

Разбийте яйцата заедно с малко сол, черен пипер и ако желаете - индийско орехче. Залейте тиквичките, така че да бъдат добре покрити.

Печете блата от тиквички на загрята на 180°C фурна за 15 мин до получаване на златист загар.

Извадете и настържете върху него кашкавал (може и чедър).

За плънката:

Запържете каймата заедно с лука, чесъна и черен пипер, докато стане на трохи. Добавете доматения концентрат и след като добре се смесят, свалете от огъня.

Оставете малко да се охлади плънката и я разпределете равномерно върху блата от тиквички. След това започнете да навивате соленото руло, като внимателно отделяте хартията за печене.

Печете кето руло от тиквички с кайма на 180°C за 15 мин.

По желание можете да го поръсите с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: