Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини със спанак и месо

Солени мъфини със спанак и месо

Korisnik#308162Korisnik#308162
Готвач
75368
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солени мъфини със спанак и месо
Снимка: Korisnik#308162
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"За закуска, вечеря или вкусно и декоративно предястие - тези мъфини са фантастични ="

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мляко - 350 мл
  • олио - 50 мл
  • пшенично брашно - 180 г
  • бяло брашно - 180 г царевично
  • сирене - 250 г
  • спанак - 150 г замразен
  • месо - 100 г сушено (по желание)
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 12 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото и олиото. Добавете двата вида брашно, бакпулвера и настърганото сирене. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Сушеното месо (бекон, панчета или каквото имате) нарежете на ситно. Ако нямате, можете и без него. Към омесената смес добавете нарязаното сухо месо и предварително размразения спанак.

Поставете хартиени кошнички във формата за мъфини и ги напълнете до 1/2, максимум 2/3.

Печете солените мъфини на 180 градуса за около 20 минути. Проверява се дали са готови, като се забива клечка за зъби в мъфина.

Ако клечката за зъби е суха, мъфините със сирене са готови. Ако остане тесто върху него, все още трябва да се пече.

Сервирайте солените мъфини със спанак и месо с кисело или айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: