Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с млякото и олиото. Добавете двата вида брашно, бакпулвера и настърганото сирене. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.
Сушеното месо (бекон, панчета или каквото имате) нарежете на ситно. Ако нямате, можете и без него. Към омесената смес добавете нарязаното сухо месо и предварително размразения спанак.
Поставете хартиени кошнички във формата за мъфини и ги напълнете до 1/2, максимум 2/3.
Печете солените мъфини на 180 градуса за около 20 минути. Проверява се дали са готови, като се забива клечка за зъби в мъфина.
Ако клечката за зъби е суха, мъфините със сирене са готови. Ако остане тесто върху него, все още трябва да се пече.
Сервирайте солените мъфини със спанак и месо с кисело или айран.