Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини с пилешко месо

Солени мъфини с пилешко месо

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Солени мъфини с пилешко месо
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Разбира се, че искате да опитате солени мъфини с пилешко месо, че кой няма да иска да опита тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 70 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • босилек - 2/3 ч.л.
  • риган - 2/3 ч.л.
  • мащерка - 2/3 ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак
  • сирене - 100 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • пилешко месо - 300 г сварено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват двете яйца. Към киселото мляко се слага бакпулверът и се бърка до кипване. Изсипва се при яйцата. Добавят се олиото, солта и подправките. Слага се и брашното. Бърка се до хомогенизиране.

Киселите краставички се нарязват на ситно. Ползвах бялото месо от пиле, което предварително е сварено. То се накъсва или се нарязва на дребно.

Сиренето се натрошава. Киселите краставички, бялото месо и сиренето се прибавят в купата при останалите съставки.

Бърка се до смесване на всички продукти. Форми за мъфини се намазняват с малко олио и се слага от сместа - около 3 ч.л. във всяка форма или до 2/3 от височината им.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути.

При мен излязоха 20 солени мъфина.

Солените мъфини с пилешко месо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: