Начин на приготвяне
В купа се разбиват двете яйца. Към киселото мляко се слага бакпулверът и се бърка до кипване. Изсипва се при яйцата. Добавят се олиото, солта и подправките. Слага се и брашното. Бърка се до хомогенизиране.
Киселите краставички се нарязват на ситно. Ползвах бялото месо от пиле, което предварително е сварено. То се накъсва или се нарязва на дребно.
Сиренето се натрошава. Киселите краставички, бялото месо и сиренето се прибавят в купата при останалите съставки.
Бърка се до смесване на всички продукти. Форми за мъфини се намазняват с малко олио и се слага от сместа - около 3 ч.л. във всяка форма или до 2/3 от височината им.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути.
При мен излязоха 20 солени мъфина.
Солените мъфини с пилешко месо са готови.