Начин на приготвяне
Първо, пригответе и претеглете следните съставки: пудрата захар, сухото мляко, ванилията, преварете малко вода и разтопете маслото в микровълновата фурна.
Сложете захарта и сухото мляко в блендер и разбъркайте за няколко секунди, за да се смесят съставките, след което добавете маслото, горещата вода и аромата на ванилия. Алтернативно включвайте и изключвайте уреда за 2-3 минути, докато се получи желаната консистенция. Прехвърлете в бурканче или подходяща чаша и охладете или изпийте веднага.
Теглото съответства на кондензирано мляко от консерва (400 g).
Ако се интересувате от разликата между обикновеното и кондензирано мляко, ето кратко обяснение. Подсладеното кондензирано мляко е пълномаслено мляко, което премахва около 60% вода и добавя 20% захар чрез процеса на кондензация. За съжаление не се предлага във всеки магазин и не е от по-евтините продукти, така че е най-добре да си го направите у дома и да си спестите време.
Домашното кондензирано мляко е готово!