Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Трилече с кондензирано мляко

Трилече с кондензирано мляко

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7657998285
Трилече с кондензирано мляко
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 3
23/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Докосваме се до албанската кухня и по-точно до сладкарската й част с вкусно трилече и много усмивки"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • за напояването
  • краве мляко - 250 мл
  • козе мляко - 250 мл
  • кондензирано мляко - 250 мл неподсладено
  • пудра захар - 2 с.л.
  • за глазурата
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • течна сметана - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това Трилече с кондензирано мляко белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с миксер заедно със солта и захарта, прибавяна малко по малко.

Един по един се прибавят жълтъците и след всеки се разбива хубаво отново.

Пресява се брашното с бакпулвера и се прибавя и то към яйчената смес, като се разбърква с дървена лъжица или с шпатула внимателно.

Изсипва се сместа върху пекарска хартия в тава с размери 20 на 30 и се изпича в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути или до порозовяване.

Блатът се изважда, отстранява се хартията и се оставя да се охлади на решетка. Връща се отново в тавата с дървено шишче се надупчва блатът на няколко места.

Затопля се леко кравето мляко, прибавя се към него пудрата захар и се бърка, докато се разтопи.

Смесва се това мляко с другите млека и с цялата смес се залива навсякъде блатът.

Загрява се маслото със захарта без бъркане, докато се карамелизира. Сваля се от котлона, прибавя се сметаната и се бърка непрекъснато до получаване на еднородна темперирана смес. Ако се втвърди, се връща отново за кратко на котлона.

Сиропираният сладкиш се полива отгоре, изчаква се малко да изстине и Трилече се прибира в хладилника за няколко часа, докато блатът поеме хубаво течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: