Начин на приготвяне
За канеления щройзел смесваме всички съставки за щройзела в малка купа до получаване на трохи, като използвате олио от количеството, дадено за разкошния кекс.
За кекса разбиваме яйцата, останалото олио и захарта в голяма купа, докато стане на пяна и се сгъсти. Отгоре пресяваме брашното, бакпулвера, содата и канелата. Разбъркваме добре.
Добавяме ванилията и настърганите тиквички. Разбъркайте добре с шпатула.
Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.
Оставяме да се охлади върху решетка за 15 минути. Обръщаме върху решетка и оставяме ефектния сладкиш да изстине напълно.
За глазурата смесваме двете съставки в малка купа до гладкост. Добавяме още течност или захар, ако е необходимо, за да стане толкова гъста или тънка, колкото искате.
Заливаме охладения кекс с тиквички и глазура и оставяме да изсъхне преди да разрежем.