Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта до побеляване.
Към сместа добавете киселото мляко, в което предварително сте шупнали содата и бъркайте, постепенно добавяйте олиото, а след това и брашното, в което сте изсипали бакплувера. Накрая добавете кората от един портокал.
Трябва да се получи гладка смес, която изсипете във намазнена и обрашнена форма за кекс и печете на 180 градуса за около 40-50 мин.
Докато кексът се пече направете ганаша, като в тенджерка изсипете сладкарската сметана и загрейте на слаб огън на котлона, не трябва да шупва, добавете маслото и когато то се разтопи добавете и начупения на дребно шоколад може да махнете от котлона и да бъркате докато се получи хомогенна смес.
Оставете го на страна да изстине, за да започне да стегне. Изпечения кекс залейте с ганаша и поднесете.