Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с тиквички и глазура

Кекс с тиквички и глазура

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Кекс с тиквички и глазура3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Ефектен сладкиш, за който децата дори няма да разберат, че съдържа тиквички"

Необходими Продукти

  • за щройзела с канела
  • брашно - 3 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • олио - 1 и 1/2 с.л. (взето от количеството за кекса по - долу)
  • за кекса
  • яйца - 3 бр, на стайна температура
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч. л
  • тиквички - 2 ч.ч. (около 1 средна) настъргана
  • за глазурата
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За канеления щройзел смесваме всички съставки за щройзела в малка купа до получаване на трохи, като използвате олио от количеството, дадено за разкошния кекс.

За кекса разбиваме яйцата, останалото олио и захарта в голяма купа, докато стане на пяна и се сгъсти. Отгоре пресяваме брашното, бакпулвера, содата и канелата. Разбъркваме добре.

Добавяме ванилията и настърганите тиквички. Разбъркайте добре с шпатула.

Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.

Оставяме да се охлади върху решетка за 15 минути. Обръщаме върху решетка и оставяме ефектния сладкиш да изстине напълно.

За глазурата смесваме двете съставки в малка купа до гладкост. Добавяме още течност или захар, ако е необходимо, за да стане толкова гъста или тънка, колкото искате.

Заливаме охладения кекс с тиквички и глазура и оставяме да изсъхне преди да разрежем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: