Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с шоколадова глазура и брашно от рожков

Кекс с шоколадова глазура и брашно от рожков

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Кекс с шоколадова глазура и брашно от рожков
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Пригответе си този страхотен кекс с апетитна шоколадова глазура"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия
  • брашно от рожков - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • бяло брашно - 1.5 ч.ч.
  • За глазура
  • течен шоколад - 3 с.л. бял
  • течен шоколад - 1 с.л. кафяв
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с кафявата захар и се добавят киселото мляко с бакпулвера, олиото, рожкова, ванилията, бялото брашно. Всичко се смесва хубаво. Разбивам с телена бъркалка.

Готовата смес изсипвам в силиконова форма, може и в друга, просто трябва да се намаже с малко масло и да се посипе с малко брашно от рожков.

Печем на 200 градуса за десет минути и след това на 160 до суха клечка - още около 20 минути.

Двата шоколада за глазурата смесих и разтопих в микровълновата. Разбърках ги добре и намазах кекса.

Отгоре поръсих с натрошени бисквити и шоколадов корнфлейкс, но може и само шоколад да си остане.

Кексът с шоколадова глазура и брашно от рожков е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: