Много плодов сладкиш

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Много плодов сладкиш
Снимка: Veca
2 / 3
27/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Приготвя се лесно, хапва се още по-лесно - взривяващ плодов вкус в съчетание с мек сладкиш и топъл пудинг"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • мляко - 200 мл
  • ванилова захар - 20 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За плодовия пълнеж
  • ябълки - 2 бр.
  • круши - 2 бр.
  • сливи - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • За плънката
  • мляко - 250 мл
  • пудинг - 1 плик, ванилия
  • захар - 50 г
  • маргарин - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кората:

Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар с миксер, добавете млякото, като бъркате внимателно с миксера. След това изключете миксера и разбъркайте брашното, смесено с бакпулвера, и леко разбъркайте с жична бъркалка.

Изсипете сместа в тава (средна) и печете в добре загрята фурна на 180 °C за 25 минути. Извадете готовата кора от фурната и я оставете да изстине добре.

За плодовия пълнеж:

Измийте и нарежете ябълките, крушите и сливите. На дъното на тавата сложете 100 г захар, разпределете нарязаните плодове и покрийте със 100 г захар. Печете на 180 °C за 20 минути. Оставете да изстине и когато се охлади нанесете върху охладения блат. Оставете да се охлади добре.

През това време се приготвя плънката: в тенджерка се налива 200 мл мляко, добавя се захарта и се поставя на котлона да заври. Отделно разбъркайте пудинга в 50 мл студено мляко и добавете към врящото мляко. Когато придобие необходимата гъстота, свалете от котлона и оставете да изстине.

Разбийте маргарина с миксер, след това го комбинирайте с охладения сметанов пудинг и разбъркайте добре с миксера, за да се смесят всички съставки. Нанесете получената смес върху плодовия сладкиш.

Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на много плодов сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: