Плодов сладкиш с глазура

Плодов сладкиш с глазура
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
24/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"По това се познават хубавите сладкиши - по страхотния вкус и майсторската глазура"

Необходими Продукти

  • портокали - 2 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • орехи - 2 с.л. (натрошени)
  • шоколадови пръчици - 2 с.л.
  • сушени кайсии - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч. (вместимост 250 мл)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • Глазура
  • пудра захар - 100 г
  • вода - 50 мл
  • крема сирене - 150 г Филаделфия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете портокалите заедно с бялата част. В купа ги нарежете на малки парченца и ги почистете от семките. Добавете обелените и нарязани на ситно ябълки.

Сипете едната чаша захар, разбъркайте и приберете в хладилник за 30 минути.

Разбийте яйцата с останалата захар и олиото. Добавете брашното объркано с бакпулвера и разбъркайте.

Прибавете плодовете със сока, който са пуснали, шоколадовите пръчици, орехите, нарязаните кайсии и отново разбъркайте. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма.

Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 50 минути, като накрая може да покриете с фолио. Извадете и оставете да изстине.

За глазурата смесете пудрата захар с водата, прибавете крема сиренето и разбийте с миксер. Ако се получи много гъсто, може да добавите още малко вода. С този сос залейте изстиналия плодов сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: