Начин на приготвяне
Разбивам яйцата със захарта, в която съм добавила и ванилова захар, след това прибавям бакпулвер, улеснява усвояване на захарта.
Следва разтопено масло, нарязани на едро сини сливи и брашното. Разбърква се след всяко прибавяне на продукт.
Полученото тесто е доста гъсто, трудно се работи с телена бъркалка или обикновен миксер, затова на този етап ползвам лъжица.
Сега идва ред да попарим тестото с вряла вода и да разбираме с лъжицата. Добре да се смеси и изглади тестото.
Намазвам с меко масло голяма тава с размери 30/40 см, изсипвам тестото и слагам в студена фурна и включвам на 180 °C с вентилатор.
Когато сместа се надигне и хване лека кора отгоре, подреждам боровинките, смесени с начупени бисквити, за хрупкав елемент. Допичам. Става бързо този сладкиш с боровинки.
Охлаждам леко и поръсвам с пудра захар вече готовия плодов сладкиш.
Вкусотийка! Опитайте моя плодов сладкиш с боровинки!
Желая ви чудесен ден!