Начин на приготвяне
Разтворете маята и лъжицата захар в хладкото мляко, разбъркайте добре и оставете да втаса.
В голяма пластмасова купа разбийте яйцата, добавете сол и разбъркайте с кухненски робот.
След това добавете киселото мляко. Когато маята втаса, изсипете я в купа и разбъркайте всичко добре. Започнете постепенно да добавяте брашното, като бъркате с кухненски робот.
Когато добавите всичко, замесете тесто с ръце върху набрашнена повърхност.
Разделете тестото на 8 равни части и от тях оформете топчета.
След това вземете омекналия маргарин и го разбийте с миксер за пяна с малко сол. В друг съд с лъжица разделете маргарина на 7 части, защото ще разточите всяка топка от тесто с точилка и ще я намазвате с маргарин, само осмата не се намазва и за това маргаринът се разделя на 7 части.
И така, вземете първата топка тесто, разточете я с точилка, така че да получите кръг с големината на по-голяма палачинка, да речем около 28 см в диаметър и около 3 мм дебелина. Намажете го с маргарин, след това разточете втората топка тесто до същия размер и покрийте първия кръг тесто, намажете отново с маргарин и така повтаряйте процеса, докато разточите последната топка тесто.
Оставете така подреденото тесто, намазано между слоевете с маргарин, за половин час.
След това разтопете всичко с точилка до дебелина около 3-4 мм и нарежете тестото на по-дълги триъгълници, увийте ги и оформете кифлички.
Подредете кифличките в леко намаслена тава (ще са ви необходими две), намажете ги с яйце и поръсете със сусам и ленено семе. Може и с кимион, както предпочитате.
Печете кифличките в предварително загрята фурна на 250 °C до златисто кафяво 20-30 минути.
По-късно може да намалите фурната на 200 °C и да печете още малко много пухкави кифлички с кисело мляко, всичко зависи от вашата фурна.
Приятно !