Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне, течен шоколад и плодове

Бисквитена торта с маскарпоне, течен шоколад и плодове

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Бисквитена торта с маскарпоне, течен шоколад и плодове4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Почти невъзможно е да опитате някъде по-вкусна бисквитена тортичка"

Необходими Продукти

  • бисквити за торта - 400 г Победа (бели и какаови)
  • сладкарска сметана - 500 г
  • маскарпоне - 250 г
  • крема сирене - 250 г
  • течен шоколад - 5 с.л.
  • компот от ананас - 1/2 бр. (плодове и сок)
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилия
  • за декорацията
  • ягоди
  • малини
  • къпини
  • боровинки
  • орехи
  • лешници
  • бял шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме сметаната с пудрата захар до пухкави връхчета. Постепенно добавяме маскарпонето и крема сиренето до получаване на гладък крем.

На водна баня разтопяваме шоколада с малко водичка до втечняване. Охлаждаме.

Разделяме белия крем на две части. Към едната част прибавяме шоколада и разбъркваме. Към втората част добавяме ванилия и нарязяните на дребно парченца ананас.

Пристъпваме към сглобяване на бисквитената торта.

В дълбока тавичка изсипваме от шоколадовия крем и подреждаме ред от какаовите бисквити, потопени в сиропа от компота. Намазваме с белия крем и подреждаме ред от белите бисквити. Намзваме отново с шоколадов крем, какаови бисквити, крем с ананас, бисквити и завършваме с крем.

Поръсваме обилно с боровинки.

Покриваме със стреч олио и оставяме в хладилника за нощ.

Сервираме в чиния, като гребваме с лъжица за сладолед, за да се получат топки.

Поръсваме с лешници, орехи и филиран бял шоколад. Гарнираме с ягоди, малини и къпини.

Бисквитената торта с маскарпоне, течен шоколад и плодове е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: