Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Каши»Житена каша с мед и канела

Житена каша с мед и канела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Житена каша с мед и канела1 / 2
24/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • жито - 1 ½ ч.ч. грухано
  • царевица - 1 ч.ч. царевични зърна
  • стафиди - ½ ч.ч.
  • орехи - ½ ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се сварява, докато се разпукат зърната.

Отделно се сваряват царевичните зърна и половината се пасират.

Всичко се смесва и се добавят стафидите, счуканите орехи и медът.

Вари се до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Преди сервиране кашата се посипва с канела, а по желание може да я обогатите със сушени плодове и ядки по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: