Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа топчета с телешко месо

Супа топчета с телешко месо

IvankaIvanka
Новак
252423
Супа топчета с телешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Плътна, ароматна и богата супа топчета с телешко месо - хапвайте и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г (смляно)
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 гл.
  • лук - 1 гл.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • грис - 1 1/2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме костите на месото във вода, за да получим телешки бульон.

Прецеждаме и посоляваме бульона, прибавяме мазнината и сваряваме в него нарязаните на кубчета моркови, лук и целина.

Приготвяме кайма от смляното месо, гриса, настъргания кашкавал, 1 яйце и черния пипер. Оформяме топчета, които овалваме в брашното и пускаме във врящата супа.

След 15-20 мин. прибавяме нарязаните на дребно чушки и домати.

Варим супата още 15 минути и я застройваме с разбитото яйце в киселото мляко.

Готовата супа поръсваме със смлян черен пипер и ситно накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: