Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки кубчета и се задушава в растителното масло, посолява се и леко се залива с прецедената костна отвара /или телешки готов бульон/.
Картофите /по-дребни/ се почистват и се добавят цели към месото, заедно с морковите, нарязани на кръгчета, чушката, нарязана на резени, гъбите, стръковете целина и черния пипер.
Супата къкри на тих огън до разваряване на месото. Накрая добавяме маслините и дафиновия лист и отстраняваме стръковете целина.
След сваряването на продуктите, месото и зеленчуците се разпределят в чинии за поднасяне, като се прибавят по няколко капки коняк и стръкове риган. Към супата се поднася резен лимон или оцет със счукан в сол чесън.
Тази богата на аромати и вкусове супа е идеална за студените зимни вечери.