Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа с телешко месо, гъби и маслини

Супа с телешко месо, гъби и маслини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Супа с телешко месо, гъби и маслини
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Нищо не сгрява душата така, както купа топла супа с телешко месо, гъби, маслини и ром, и усмивката на близък човек"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г крехко
  • картофи - 300 г
  • моркови - 100 г
  • костен бульон - 6 ч.ч. костна отвара
  • гъби - 100 г цели консервирани печурки
  • маслини - 10 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • дафинов лист - 1 листо
  • чесън - 2 скилидки
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • черен пипер - 1 к.л. на зърна
  • целина - 2 бр. цели стръкове
  • лимони - 1 бр.
  • коняк - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се задушава в растителното масло, посолява се и леко се залива с прецедената костна отвара /или телешки готов бульон/.

Картофите /по-дребни/ се почистват и се добавят цели към месото, заедно с морковите, нарязани на кръгчета, чушката, нарязана на резени, гъбите, стръковете целина и черния пипер.

Супата къкри на тих огън до разваряване на месото. Накрая добавяме маслините и дафиновия лист и отстраняваме стръковете целина.

След сваряването на продуктите, месото и зеленчуците се разпределят в чинии за поднасяне, като се прибавят по няколко капки коняк и стръкове риган. Към супата се поднася резен лимон или оцет със счукан в сол чесън.

Тази богата на аромати и вкусове супа е идеална за студените зимни вечери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: