Начин на приготвяне
Скаридите обелваме и изваждаме черната жилка, калмарите също почистваме от ципата.
В тенджерка сипваме вода и няколко зърна черен пипер. Първо варим скаридите за 30 секунди. Щом заври водата, изваждаме ги и поставяме калмарите 2 минути.
Ананаса и ябълките нарязваме на малки кубчета, калмарите и рулцата от раци също нарязваме на ленти, яйцата сваряваме.
Листата от салатата Айсберг измиваме и накъсваме в купа, добавяме морските дарове, нарязаните на кубчета ябълка и ананас, разбъркваме добре и поставяме в чиния.
Яйцата срязваме внимателно на две, белтъка ще използваме за украса.
Жълтъка натрошаваме смесваме с горчицата, майонезата и захарта разбъркваме добре и сипваме върху рибната салата.
За украса поставяме жълтъците, напълнени с хайвер.
Богатата салата с морски дарове е готова.