Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко филе с кефир и салвия

Пуешко филе с кефир и салвия

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Пуешко филе с кефир и салвия
Снимка: Мария Божилова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Пуешко филе с кефир и салвия - много крехко се получава"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • салвия - 3 стръка
  • кефир - 300 мл
  • микс от пипер - 3 щипки
  • сол
  • бяло вино - 100 мл
  • За соса
  • вино - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • салвия - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре, като се премахват ципите. Поръсва се със солта, микс от пипер и горчица, като се овкусява от всички страни. Прибавя се кефирът.

Пуешкото филе се намазва с кефира от всички страни. Оставя се в хладилник за 3 часа.

След като престои в хладилника, се изважда от кефира и се оставя в тава върху решетка за 30 мин.

Пресният лук се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно.

Листата от салвия се отделят от дръжките и се извиват. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.

В тавата, с която ще се пече, се сипват зехтинът и маслото.

След като загреят, се прибавя месото, което се изпържва от двете страни.

Прибавя се салвията и нарязният на едро чесън. Запържва се 5 мин., след което се прибавя виното.

Пече се под капак 40 минути на 180 градуса, след което капакът се премахва и се пече 15 мин. без капак.

След като се изпече, се изважда от тавата и се слага в друга тава.

Сосът, в който е печено месото, се прецежда. Изсипва се в касерола с незалепващо покритие. Прибавя се маслото, виното и салвията.

Вари се на слаб огън 20 мин.

Месото се сервира нарязано на парчета и се залива със соса.

Пуешкото филе с кефир и салвия е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: