Начин на приготвяне
Месото се измива много добре, като се премахват ципите. Поръсва се със солта, микс от пипер и горчица, като се овкусява от всички страни. Прибавя се кефирът.
Пуешкото филе се намазва с кефира от всички страни. Оставя се в хладилник за 3 часа.
След като престои в хладилника, се изважда от кефира и се оставя в тава върху решетка за 30 мин.
Пресният лук се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно.
Листата от салвия се отделят от дръжките и се извиват. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.
В тавата, с която ще се пече, се сипват зехтинът и маслото.
След като загреят, се прибавя месото, което се изпържва от двете страни.
Прибавя се салвията и нарязният на едро чесън. Запържва се 5 мин., след което се прибавя виното.
Пече се под капак 40 минути на 180 градуса, след което капакът се премахва и се пече 15 мин. без капак.
След като се изпече, се изважда от тавата и се слага в друга тава.
Сосът, в който е печено месото, се прецежда. Изсипва се в касерола с незалепващо покритие. Прибавя се маслото, виното и салвията.
Вари се на слаб огън 20 мин.
Месото се сервира нарязано на парчета и се залива със соса.
Пуешкото филе с кефир и салвия е готово.