Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Патладжани във фурна със свински късчета и кашкавал

Патладжани във фурна със свински късчета и кашкавал

Патладжани във фурна със свински късчета и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Патладжани на фурна със свинско и кашкавал - пируваме с тази чиния"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • олио
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер млян
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - свеж
  • кашкавал - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на шайби.

Сложете ги в съд със студена вода, добавете 2 с.л. сол и накиснете за около 30 минути.

Измийте отново патладжана и го подсушете.

Запържете патладжаните за кратко от двете страни в тиган.

Нарежете лука на ситно.

Задушете го в олио, след което добавете ситно нарязаното месо. Овкусете с черен пипер. Гответе, докато месото омекне.

Наредете един ред от пържения патладжан в тава за печене.

Изсипете плънката и разстелете равномерно.

Наредете отгоре останалите патладжани.

Върху тях наредете кръгчета домати.

Запечете за около 30 минути в загрята фурна.

Преди готовност поръсете със счукан чесън и обилно настърган кашкавал.

Вкусните патладжани във фурна със свински късчета месо и кашкавал, поръсете със свеж нарязан магданоз.

Консумирайте свинското с патладжани топло.

Добър апетит с тези патладжани във фурна със свински късчета и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: