Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Прясно зеле със свински късчета на фурна

Прясно зеле със свински късчета на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Прясно зеле със свински късчета на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Свърши ли киселото, минаваме на прясно зеле със свинско, но от него не се отказваме"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 бр. пресни зелки
  • свинско месо - 800 г от плешка
  • домати - 1 консерва (около 800 г)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • зелен чесън - връзка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Измийте и подсушете. Посолете със сол и черен пипер. Запържете в олиото от всички страни и прехвърлете в тавичка.

Зелето е прясно и зелките са все още малки, затова използвам две. Нарежете на ивици и претрийте със сол. Запържете го в същата мазнина, където сте пържили месото.

Долейте и чаша вода. Разбъркайте и задушавайте докато омекне и промени цвета си. Прибавете доматите.

В отделен съд запържете главата лук и червения пипер и добавете към зелето. Разбъркайте и оставете още малко на котлона.

Прехвърлете зелето върху месото, така че да го покрие, заравнете с помощта на лъжица и сложете във фурната да се пече за час.

Поднесете със ситно нарязан пресен чесън и украсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: