Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с доматено пюре и кашкавал на фурна

Патладжани с доматено пюре и кашкавал на фурна

Патладжани с доматено пюре и кашкавал на фурна
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Вкусни патладжани на фурна с апетитно разтопен кашкавал"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 големи (еднакви)
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 4 дребни
  • доматено пюре - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на шайби с еднаква дебелина, всяка шайба се посолява от двете страни, редите в съд за отцеждане и оставяте осолените патладжани да се отцедят от горчивия сок.

Когато се отцедят, изплаквате патладжаните от солта и редите в намазнена с олио тава и печете на 200 градуса за 20-30 мин.

Докато запичате патладжана, почиствате лука и морковите и ги режете на много ситно, загрявате достатъчно олио в тиган и запържвате на умерена температура за 10 мин.

След това добавяте доматеното пюре и черния пипер и пържите за още 10-тина минути или докато водата се поизпари.

Намазнявате кръгла тава, подреждате половината от печените патладжани плътно по дъното.

Сместа от лука и моркова изсипвате отгоре и с помоща на лъжица разстилате равномерно.

Кашкавала, предварително рендосан, посипваме отгоре, като запазваме поне 50 грама за после.

Върху кашкавала нареждаме останалите патладжани - плътно един до друг.

Поръсваме леко с олио и слагаме във фурната на 200 градуса за 30-тина мин.

След като е готово изваждаме и поръсваме с останалия кашкавал и ситно нарязания магданоз.

Сервира се горещо.

Патладжаните с доматено пюре и кашкавал на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: