Начин на приготвяне
Намачкайте бананите с вилица, докато станат на пюре.
Овесените ядки смелете в машинка за мелене на кафе или друг подходящ уред (аз ги меля заедно със цели зърна от лимец, защото нямам готово брашно. Но ако вие ги мелите отделно, няма нужда да стават на фино брашно, а може да има малки парченца).
Разбийте яйцата в купа заедно с щипка сол и добавяйте постепенно млякото, овеса, лимеца, бакпулвера и намачкания банан.
Разбийте добре до хомогенност.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Намазнете с олио или масло и сипете малко черпаче от сместа, като оформяте овесена палачинка с кръгла форма с помощта на обратната страна на лъжица. Не ги правете с голям диаметър, а по мънички и средно тънки.
Печете а ла американските палачинки за 2-3 минути от едната страна (трябва да започнат да излизат балончета на повърхността и леко да се е втвърдила), после обърнете от другата страна за още 1 минута.
Сервирайте топлите и вкусни палачинки с пресни или сушени плодове.
Добър апетит с моите лимецови палачинки с банан и овесени ядки!