Агнешка яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешка яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Това е от онези яхнии, за които всеки мечтае да опита - плътна, ароматна и толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • олио - 1 к.ч.
  • зелен лук - 1 връзка зелен
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 бр
  • моркови - 2 бр
  • целина - 1 малка глава
  • гъби - 100 г
  • грах - 1 буркан стерилизиран
  • лук - 20 малки главички
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате месото, нарязвате го на хапки, изпържвате го в мазнината и го изваждате. В същата мазнина задушавате зеления лук с брашното и разреждате с топла вода.

Посолявате, поръсвате с червения пипер, сипвате ситно накълцаните домати, оставяте да закъкри и връщате месото.

Малко след това слагате морковите, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на малки кубчета, нарязаните гъби, граха и лукчетата (обелени, но цели).

Оставяте ястието да ври на тих огън, докато всички продукти омекнат. Преди поднасяне поръсвате с магданоз и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: