Агнешка кавърма

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Агнешка кавърма1 / 2
03/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 5 глави
  • масло - 1 пакетче краве
  • домати - 5 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 12 зърна
  • бахар - 4 зърна
  • люти чушки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се обезкостява и нарязва на големи парчета. Те се задушават с част от маслото и малко вода. Слагате лютите чушки и овкусявате с черен пипер, бахар и сол. Продължавате да задушавате, докато месото омекне напълно.

Режете лука на ситно и също го задушавате в останалото масло и малко вода. Към него него добавяте настърганите домати и агнешкото.

Сипвате 2 ч.ч. топла вода и варите кавармата около 30-40 минути на слаб огън.

Сервирате ястието, докато е още топло и поръсвате с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: