Шоколадова торта със сладко

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Шоколадова торта със сладко
Снимка: Ники
1 / 3
09/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Като картинка е тази шоколадова торта със сладко"

Необходими Продукти

  • захар - 120 г
  • мед - 270 г
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 185 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • джинджифил - 4 ч.л. смлян
  • канела - 2 ч.л.
  • кардамон - 1 ч.л. слян
  • карамфил - 1 ч.л. слян
  • какао - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 80 г
  • брашно - 300 г
  • сладко - 400 г
  • Глазура
  • черен шоколад - 150 г 70%
  • бял шоколад - 40 г
  • сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме мекото масло със захарта до пухкавост.

Отделяме жълтъците от белтъците, жълтъците разбиваме с меда и заквасената сметана.

Добавяме жълтъците към маслената смес, пресяваме брашното с бакпулвера и какаото, добавяме към жълтъците заедно с подправките.

Белтъците разбиваме със солта и добавяме към останалите продукти, омесваме добре.

Тавичката, която ще използваме, е с диаметър 24 см - покриваме я с хартия за печене, сипваме получената смес, изравняваме.

Печем в предварително загрята фурна на 170°C за 50-55 минути, проверяваме с дървено шишче.

Изваждаме тавата и оставяме да се охлади. След това обръщаме тавата, премахваме хартията внимателно.

Срязваме блата на две равни части, намазваме със сладко единия блат и слагаме другия върху него.

Покриваме шоко тортата с прозрачно фолио и оставяме на хладно за 8 часа.

Начупваме на ситно черния шоколад, заграваме сметаната, но внимаваме да не кипне, към нея добавяме начупения черен шоколад.

Изваждаме тортата със сладко от хладилника и заливаме с глазурата.

Разтопяваме белия шоколад и с помощта на четка или лъжица си правим шарка.

Поръсваме със захарни пръчици или други формички.

Оставяме шоколадовата торта със сладко в хладилника да стегне за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: