Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Пости сарми с праз

Пости сарми с праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пости сарми с праз2 / 2
26/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • зеле - 12 - 14 листа
  • праз - 3 стърка
  • олио - 1 к.ч.
  • ориз - 1 непълна ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате в сгорещеното олио нарязания на тънки колелца праз без да слагате сол. Когато празът омекне, прибавяте ориза и наливате 1 ч.ч. зелев сок. Захлупвате и задушавате, докато оризът набъбне, след което поръсвате с черен пипер.

Оставяте сместа да изстине, а през това време изрязвате дебелите жилки от зелевите листа. Разпределяте изстиналата смес върху зелевите листа и завивате сарми.

Слагате на дъното на тенджера чиния, обърната с дъното нагоре, и върху нея нареждате плътно сармите и ги заливате с равни части вода и зелев сок. Варите на тих огън, докато зелевите листа омекнат напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: