Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сарми с праз и орехи

Постни сарми с праз и орехи

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Постни сарми с праз и орехи
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7
"Хубавите постни сармички по плънката си личат, а тези са просто вълшебни и задължителни за трапезата за Бъдни вечер"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 10 - 12 листа
  • ориз - 150 г
  • сушени сливи - 100 г
  • стафиди - 100 г
  • орехи - 200 г
  • 
праз - 2 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • вода - 600 мл
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно и го задушете. Накълцайте орехите и сушените плодове.

Прибавете в тигана. Нарежете и моркова и прибавете и него. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ориза. Налейте 200 мл вода и изчакайте да се поеме от ориза.

Отстранете твърдата част в основата на зелевите листа. Поставете от плънката върху всяко листо и завийте.

Поставете чиния на дъното на тенджерата, за да предпазите сармите от загаряне.

Подредете сармите в тенджерата. Налейте вода и похлупете с втора чиния.

Гответе постните сарми под капак на умерен огън за 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: