Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с праз

Постни сарми с праз

Постни сарми с праз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Сармите трябва да са такива, че като хапнете, да се топят в устата, точно като тези постни сарми с праз"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средно
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се първо плънката за сармите. За целта се загрява олио, запържва се ситно нарязан праз, докато омекне, добавя се ориз и бъркаме, докато промени цвета си.

Поръсва се със сол, червен пипер и сипваме вода. Когато заври, се сваля от котлона.

От киселото зеле се отделят листата, почистват се и ако се големи, се срязват на две половини.

Върху зелев лист се поставя лъжица постна плънка и навиваме на сарма.

Нареждат се в подходящ съд, заливаме с чаша вода и малко олио. Притискаме с малка чиния и варим постните сарми на тих огън да готовност.

Поднасяме с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: