Начин на приготвяне
Нарязах свинското месо на средно големи парчета (в моят случай - на шайби.)
Запържих месото в сгорещено олио под капак на среден огън, да се запечата и задуши до златист цвят от двете страни.
През това време нарязах на ситно лука, а чушката и моркова - на тънки ивички. Гъбите режа на четири или на шест според големината им.
Празът разрязах по дължина и след това под наклон на по-едри парчета. Чесъна нарязах на ситни кубчета и след това го счуках в хаванче.
Когато месото остана на мазнина, добавих всички нарязани предварително зеленчуци в тенджерата към него.
Добавих и натрошения бульон, поръсих със солта, черен и червен пипер и брашното. Налях и топлата вода.
Оставих сочната кавърма на тих огън да къкри и от време на време разбърквах. Добавих и чубрицата.
Кавърмата със свинско, гъби и зеленчуци готвих бавно до изпаряването на водата и да остане на мазнина. Преди да сваля селската гозба от огъня, поръсих със ситно нарязан магданоз.
Коментари