Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско, гъби и зеленчуци

Кавърма със свинско, гъби и зеленчуци

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Кавърма със свинско, гъби и зеленчуци
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Любими са ни тези гозбички"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 650 г
  • гъби 200 г пресни
  • лук - 1 гл. малка
  • праз - 2
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян на вкус
  • сол
  • чубрица - на вкус
  • бульон - 1 кубче
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • доматено пюре - 2 с.л. (може и повече)
  • олио - 3 с.л. за задушаването
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах свинското месо на средно големи парчета (в моят случай - на шайби.)

Запържих месото в сгорещено олио под капак на среден огън, да се запечата и задуши до златист цвят от двете страни.

През това време нарязах на ситно лука, а чушката и моркова - на тънки ивички. Гъбите режа на четири или на шест според големината им.

Празът разрязах по дължина и след това под наклон на по-едри парчета. Чесъна нарязах на ситни кубчета и след това го счуках в хаванче.

Когато месото остана на мазнина, добавих всички нарязани предварително зеленчуци в тенджерата към него.

Добавих и натрошения бульон, поръсих със солта, черен и червен пипер и брашното. Налях и топлата вода.

Оставих сочната кавърма на тих огън да къкри и от време на време разбърквах. Добавих и чубрицата.

Кавърмата със свинско, гъби и зеленчуци готвих бавно до изпаряването на водата и да остане на мазнина. Преди да сваля селската гозба от огъня, поръсих със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Здравейте, Христо Славейков! Пропуснала съм , може би . Да, винаги домати слагам към края на почти всяко готвене. Благодаря ви за неволният пропуск.
19.04.2022 14:43
Христо Славейков
Христо Славейков
За втори път готвя вашата кавърма и забелязах, че никъде не сте упоменали кога слагате доматите!?! Аз обикновено ги слагам накрая, за да не стегнат месото.....Хубаво е да се знае!
17.04.2022 21:59
3
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Благодаря !
07.04.2022 23:56
Христо Славейков
Христо Славейков
Прекрасна домашна кавърма!
05.04.2022 22:07
1