Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Свинско със зеленчуци в гювечета

Свинско със зеленчуци в гювечета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Свинско със зеленчуци в гювечета
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Сочни гювечета, които ще превърнат обикновеното хранене в истински празник"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 3 бр. червени печени
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 200 г сурови
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. равна
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица - 1/2 к.л. трапезна
  • вода - 300 мл
  • брашно - 2 с.л. равни
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки, измива се и се отцежда хубаво. Лукът се нарязва на едро, чушките - на малки парчета, доматът - на кубчета, морковите - на колелца, а грахът се сварява за 15 минути, отцежда се и се измива добре.

В средна тенджера се загрява олио. Добавя се месото, запържва се малко, захлупва се и се оставя да се задуши до полуготовност, като от време на време се разбърква да не залепне. После се добавят лук и чушките.

Овкусяват се с подправките и отново се захлупват до омекване на лука. После се добавят нарязаният на кубчета домат. Отново се задушават за 10 минути.

Свинското със зеленчуците се прехвърлят в 4 гювечета. Поръсват се с по 50 г сварен грах.

Отделно в 300 мл студена вода се разтваря брашното. Тази смес се разпределя по равно в гювечетата. Накрая се покриват с колелца моркови.

Фурната се загрява на 200 градуса и се слагат гювечетата да се запичат за около 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: