Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на хапки, измива се и се отцежда хубаво. Лукът се нарязва на едро, чушките - на малки парчета, доматът - на кубчета, морковите - на колелца, а грахът се сварява за 15 минути, отцежда се и се измива добре.
В средна тенджера се загрява олио. Добавя се месото, запържва се малко, захлупва се и се оставя да се задуши до полуготовност, като от време на време се разбърква да не залепне. После се добавят лук и чушките.
Овкусяват се с подправките и отново се захлупват до омекване на лука. После се добавят нарязаният на кубчета домат. Отново се задушават за 10 минути.
Свинското със зеленчуците се прехвърлят в 4 гювечета. Поръсват се с по 50 г сварен грах.
Отделно в 300 мл студена вода се разтваря брашното. Тази смес се разпределя по равно в гювечетата. Накрая се покриват с колелца моркови.
Фурната се загрява на 200 градуса и се слагат гювечетата да се запичат за около 40-50 минути.