Печена пълнена тиква

Печена пълнена тиква4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"По аромата ще познаете, че във фурната се пече пълнена тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • локум - 2 кутийки
  • орехи - около 100 г нарязани
  • стафиди - по желание
  • мед - 3 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязаната на половина тиква и изчистена от семките се слага в тавичка, постлана с хартия за печене.

Слага се медът и се запича, докато поомекне тиквата и пусне сокче.

Пробва се с вилица.

След това се прибавят останалите нарязани продукти - локум, орехи и се слага фолио отгоре върху тавичката със сладката пълнена тиква.

Пече се на около 180-200 °C до готовност.

Източник: Emiliya Peeva - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: