Пълнена тиква с локум

Пълнена тиква с локум
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Приложихме лека импровизация и този път тиквата е пълна с локум - резултатът е страхотен"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр. цигулка
  • локум - 4 парчета
  • стафиди - 1 с.л.
  • сушени боровинки - 1 с.л.
  • ром - 1 - 2 с.л.
  • ядки - 1 с.л. микс
  • кафява захар - 2 с.л.
  • канела - 1/2 бр. пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете тиквата. Сложете я в тавичка и налейте 1/2 к.ч вода.

Напълнете с локума ( нарязан на парчета), сушените плодове, канелата и ядките микс.

Поръсете с кафявата захар и рома.

Затворете тавичката с пълнената тиква плътно с алуминиево фолио.

Печете в загрята фурна на 170 градуса 2 часа.

Махнете фолиото и запечете отгоре, ако е необходимо.

Извадете пълнената тиква с локум и оставете да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: